Renovatie van uw rieten dak

In plaats van een compleet nieuw rieten dak, is het renoveren van uw dak vaak veel goedkoper. Meestal is de kwaliteit van uw dak nog prima, maar zorgen algen en mos voor aantasting en schimmels. Bij een renovatie zorgen we ervoor rotte en slechte plekken in uw dak worden vernieuwd (riet bijstoppen) en slijtage aan uw riet wordt aangepakt. Door renoveren verlengt u de levensduur van uw rieten kap aanzienlijk.

Doordekken rieten dak

Doordekken is een manier van renovatie van uw rieten dak. Dit houdt in dat het riet eerst grondig wordt schoongemaakt. Daarna wordt het riet een stukje terug getrokken, zodat er ruimte ontstaat. Deze ruimte vullen we op met niet riet. Het riet wordt bij elkaar gehouden door staaldraad of traditionele wilgentakken. Tot slot wordt het dak afgedreven met een klopper.

Opstoppen rieten dak

Bij doordekken van uw rieten dak is de gaarde, staaldraad of takken die het riet bij elkaar op het dak houdt, niet zichtbaar. Bij opstoppen kan dat wel het geval zijn. Opstoppen van uw rieten dak is een andere manier van renoveren. Om te bepalen wat voor u de beste oplossing is, kunt u contact met ons opnemen.

Onderhoud rieten dak

Naast het renoveren van rieten daken, bent u bij ons ook op het juiste adres voor het uitvoeren van klein of groot onderhout aan uw dak. Lees meer over het laten uitvoeren van onderhoud aan uw rieten dak

Neem contact op bij vragen of voor meer informatie

Nieuw rieten dak

Voor het leggen van een nieuw rieten dak op uw nieuwe of bestaande woning of schuur, bent u bij Rietwerken.nl op het juiste adres. Lees hier meer over het leggen van nieuwe rieten daken.