Onderhoud rieten dak 

Een rieten dak heeft ongeveer een levensduur van circa 25 jaar. De exacte duur hangt sterk af van de externe omstandigheden zoals regen en sneeuw. Daarnaast speelt ook onderhoud een belangrijke rol. Met tijdig onderhoud kunt u de levensduur van uw rieten dak verlengen. Daarom is het van belang dat u periodiek onderhoud uitvoert aan uw rieten dak. Rietwerken is voor u de juiste partner voor de volgende soorten onderhoud.

Kleine reparatie of onderhoud

Door tijdig kleine reparaties uit te laten voeren kunt u de levensduur van het rieten dak aanzienlijk verlengen. Aan rietwerken.nl heeft u de juiste partner voor reparaties als ook het onderhoud. Daarnaast is het mogelijk om een onderhoudscontract voor een rieten dak af te sluiten.

Groot onderhoud

Door kleine reparaties en onderhoud tijdig uit te laten voeren, kunt u groot onderhoud aan uw rieten kap voorkomen. Zo voorkomt u grote renovaties van uw dak, behoud het een lange levensduur en scheelt het u kosten. Soms is het leggen van een nieuwe rieten kap voordeliger. Lees meer over het plaatsen van een nieuw rieten dak.

Onderhoudscontract rietwerk

Voor een jaarlijkste controle en inspectie van uw rieten dak, kunt u bij Rietwerken.nl een onderhoudscontract afsluiten. Wij komen dan jaarlijks langs voor een inspectie van uw dak en voeren waar nodig klein onderhoud uit, zoals bijvoorbeeld het bestrijden van mos en algen. Zo voorkomt u groot onderhoud of renovatie van uw rieten dak.

Wilt u meer informatie over onderhoudscontracten?

Algen bestrijding rieten dak

Hoe droger het rieten dak, hoe langer de levensduur. Wind en zon zijn dus ideaal voor het riet. Natte rieten daken hebben kans dat er een algenlaag ontstaat op het dak. Dit zorgt ervoor dat het riet wordt afgesloten. Uw dak blijft langer vochtig en hierdoor kan het onderliggende riet gaan rotten.

Mosbestrijding

Ook komt het vaak voor dat er mos op verouderde rieten daken begint te groeien. Als dit zichtbaar is, is her noodzakelijk om uw dak te scheren of te kammen. Na het scheren kan dak weer drogen, zodat de levensduur wordt verlengd. Heeft u algen of mos op uw rieten dak? Dan is het raadzaam om dit te laten verwijderen.

Dakpannen

Ook voor algen en mosbestrijding op dakpannen bent u bij rietwerken.nl op het juiste adres. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact op. We staan u graag te woord.

Neem contact met ons op