Voor het leggen van een nieuw rieten dak op uw nieuwe of bestaande woning of schuur, bent u bij Rietwerken.nl op het juiste adres.

Rieten dak op nieuwe woning 

Een rieten dak is een bewuste investering die uw woning een prachtige uitstraling geeft, energiebesparend en duurzaam is. Ook verhoogt het de waarde van uw woning, schuur en overkapping aanzienlijk. Naast het leggen van het riet, komen er nog een aantal zaken bij kijken. Bijvoorbeeld de keuze van het soort riet en de dakconstructie die het beste past bij uw wensen en behoeften. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. 

Constructie rieten dak

Rietwerken.nl hanteert twee verschillende constructies. De traditionele constructie en de gesloten constructie, ook wel schroefdak genoemd.

Traditionele constructie

Riet kan gelegd worden op een constructie met rietlatten. Hier wordt het riet op vastgebonden. Dit is een traditionele manier van rietdekken. Van de binnenkant kunt u het riet (speilaag) zien. Bij een gesloten constructie (schroefdak) is dat niet het geval.

Schroefdak

Een schroefdak is een dak met houten platen, waar het riet op wordt vastgeschroefd. Deze constructie is gesloten en heeft een hogere isolatiewaarde. Rietwerken.nl kan naast het leggen van nieuw riet ook zelf platen aanbrengen. ten behoeve van het schroefdak. Zo ontzorgen we u van alle werkzaamheden.

Nieuw riet op bestaande woning

Naast het leggen van nieuw riet, bent u bij Rietwerken.nl ook op het juiste adres van rietdekken op bestaande woningen en schuren. Standaard daken, maar ook het plaatsen van dakramen of een dakkapel doen we al meer dan 15 jaar. Rietwerken.nl garandeert u een perfect eindresultaat.

Rieten dak rijksmonumenten

Voor het vervangen van rieten daken op rijksmonumenten bent u bij Rietwerken.nl op het juiste adres. Voor het vervangen van het dak van een historisch of rijksmonument kunt u subsidie ontvangen. Wilt u deskundig en professioneel advies op maat voor uw rietwerk? Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord.

Levensduur rieten dak

Ons milieu heeft invloed op de levensduur van een rieten dak. Riet is erg lang houdbaar als het groot en afgesloten. Rieten daken zijn gevoelig voor algen en mos. Dit zorgt ervoor dat het riet langer nodig heeft om te drogen. Hoe langer uw rieten dak nat blijft, hoe korter de levensduur. Daarom is het aan te raden tijdig onderhoud of renovatie van uw rieten dak uit te laten voeren. Een normaal rieten dak heeft een levensduur tussen de 25 en 50 jaar.